Alberto Núñez Feijóo, líder del Partit Popular, ha designat Marta Rivera de la Cruz com a número a les llistes de Madrid. Rivera de la Cruz és exmilitant de Ciutadans i exconsellera de Cultura de la Comunitat de Madrid amb Isabel Díaz Ayuso. Des del PP es destaca que es tracta d'un perfil independent, justament pel seu passat com a militant a la formació taronja, tot i que és evident que s'ha apostat per una figura de l'entorn d'Ayuso com a número dos de Feijóo. 

"Reforça el compromís de Feijóo per la Cultura, en una llista en què també estaran perfils vinculats al sector, com són Borja Sémper i Jaime de los Santos", afirmen des del PP respecte al nomenament de Rivera de la Cruz. Ella mateixa s'ha pronunciat a través de les seves xarxes socials, on ha agraït la confiança que el partit li ha fet: "Agraeixo al president Feijóo la seva confiança en permetre que l'acompanyi". 

De Ciutadans al Partit Popular 

Rivera de la Cruz ha seguit el camí de molts els membres de Ciutadans i ha acabat canviant el carnet taronja pel blau. En el seu cas, el canvi la va dur fins a la Conselleria de Cultura del govern d'Ayuso. S'ha consolidat en aquest partit, on el passat 28 de maig va formar part de la candidatura de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. 

Darrerament, excompanys de partit de Rivera de la Cruz han seguit el seu mateix camí. Nacho Martín Blanco, ha passat d'acomiadar-se de Ciutadans on era el portaveu al parlament de Catalunya a encapçalar la llista del Partit Popular (PP) a Barcelona per les eleccions generals del 23 de juliol. L'exportaveu parlamentari del partit taronja al Parlament, va anunciar el passat dijous que deixava el partit i els seus càrrecs orgànics i institucionals. Només unes hores després, el passat divendres, es va donar a conèixer que formaria part de les llistes del PP per Barcelona de cara a les pròximes eleccions generals.

Les perspectives electorals del PP

Per al pròxim 23 de juliol, les enquestes vaticinen que les urnes donaran una clara victòria de les forces de dretes a l'estat espanyol, en especial al Partit Popular (PP). El gran guanyador del pròxim 23-J seria Alberto Núñez Feijóó, que aconseguiria entre el 30 i el 36% dels vots, que es traduirien en 130 o 153 diputats. Una victòria còmoda.