La coordinadora general del Partit Demòcrata (PDeCAT), Marta Pascal, ha destacat que la formació que pren el relleu de l'antiga Convergència és "el partit de l'endemà" del referèndum. Durant la cloenda de l'escola d'estiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), aquest diumenge al matí al castell del Fluvià de Sant Esteve de Palautordera, Pascal ha insistit que el PDeCAT "farà una aportació extraordinària perquè l'1-O sigui possible, però anirem molt més enllà".

Pascal, acompanyada de la directora de l'escola d'estiu de la JNC, Carla Matilla, i de la presidenta del Consell Nacional de la Joventut Nacionalista, Judit Cabana, ha insistit en la idea que, passi el que passi el dia del referèndum, el PDeCAT té tot el sentit possible per tal de liderar el nou escenari polític a Catalunya. "Passi el que passi, el que estem fent val la pena, i les expressions polítiques del 'sí' tindran més sentit que mai".

En aquesta línia, Pascal ha insistit que cal tenir "a punt" el partit, i que el PDeCAT estigui "fort i "sòlid". "Potser ara sembla que té poc sentit, però després en tindrà molt", ha continuat la també diputada parlamentària de JxSí, que ha demanat ajuda a la JNC per acabar de "consolidar" el partit. Així mateix, Pascal ha posat en valor el paper del Partit Demòcrata, una "força nova que creu en els sectors creatius, de centre, desacomplexada i gens sectària".

Així, Pascal s'ha dirigit als joves de la JNC presents a la cloenda de l'escola d'estiu per dir-los que tenen dos mesos per convèncer el jovent perquè vagi a votar l'1-O. "El país es mourà gràcies al vostre esforç", ha afirmat. Finalment, Pascal ha reconegut que és "difícil" definir el PDeCAT, perquè és una formació que "admet matisos", com la societat, que és "complexa", però ha defensat que "si som útils anem bé". En aquesta línia, la coordinadora general del Partit Demòcrata ha apuntat que la formació ha de tenir capacitat per convèncer, poder créixer i, finalment, creure en si mateixa.

Amb aquests tres ingredients, segons Pascal, el PDeCAT ho tindrà tot per "guanyar", en referència tant a la "llibertat" de Catalunya com, indirectament, a l'espai de centre que la formació reivindica per ser, de nou, el partit hegemònic al país. "Som una força que no ha vingut a ser un instrument per dos mesos, sinó que ha vingut per quedar-se", ha conclòs.