“El president Puigdemont ens interpel·la, cal que hi siguem tots”. Són declaracions de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, per remarcar la rellevància del moment polític que està vivint Catalunya i destacar la importància de la cimera de demà dilluns. Ho ha dit en una visita a l'Aplec del Cargol de Lleida.

Demà al matí el Partit Demòcrata reuneix el Comitè Nacional per valorar la situació política i fixar un posicionament de cara a la celebració del referèndum. En aquest sentit, Pascal ha fet una crida a la resta de formacions i ha recordat l’ampli suport que té el dret a decidir a la societat catalana: “Hem arribat aquí des del consens i la transversalitat, és important que hi siguem tots junts com hem fet fins ara”.  

Pascal també ha defensat la decisió del president Carles Puigdemont de convocar una cimera de partits per impulsar i celebrar un referèndum, després de la negativa del Govern espanyol a dialogar i acordar-ne la implementació. “Té tot el sentit del món fer passos endavant, si el Govern del PP no reacciona”, ha afirmat la coordinadora dels demòcrates. 

Marta Pascal ha concretat que “som en un escenari democràtic i l’hem de portar a terme des de la transversalitat, des dels estàndards democràtics definits a nivell internacional, hem d’enviar un missatge de rigor i pulcritud democràtic”. 

Pascal, que anava acompanyada del coordinador organitzatiu del partit, David Bonvehí, del president del Partit Demòcrata a la vegueria de Lleida, Joan Reñé, i del president del grup municipal a Lleida, Toni Postius, ha qualificat les eleccions municipals del 2019 de fita de gran importància per al PDeCAT. “Els dies 9 i 10 de juny farem la convenció municipal del partit a Lloret de Mar, i des d’aleshores fins al cap d’un any anirem nomenant els caps de llista per conformar els lideratges locals del Partit Demòcrata”, ha apuntat.