“El president Puigdemont ens interpel·la, cal que hi siguem tots”. Són declaracions de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, per remarcar la rellevància del moment polític que està vivint Catalunya i destacar la importància de la cimera de demà dilluns. Ho ha dit en una visita a l'Aplec del Cargol de Lleida.

Demà al matí el Partit Demòcrata reuneix el Comitè Nacional per valorar la situació política i fixar un posicionament de cara a la celebració del referèndum. En aquest sentit, Pascal ha fet una crida a la resta de formacions i ha recordat l’ampli suport que té el dret a decidir a la societat catalana: “Hem arribat aquí des del consens i la transversalitat, és important que hi siguem tots junts com hem fet fins ara”.  

Pascal també ha defensat la decisió del president Carles Puigdemont de convocar una cimera de partits per impulsar i celebrar un referèndum, després de la negativa del Govern espanyol a dialogar i acordar-ne la implementació. “Té tot el sentit del món fer passos endavant, si el Govern del PP no reacciona”, ha afirmat la coordinadora dels demòcrates. 

Pascal a l'Aplec del cargol ACN 1

Marta Pascal ha concretat que “som en un escenari democràtic i l’hem de portar a terme des de la transversalitat, des dels estàndards democràtics definits a nivell internacional, hem d’enviar un missatge de rigor i pulcritud democràtic”. 

Pascal, que anava acompanyada del coordinador organitzatiu del partit, David Bonvehí, del president del Partit Demòcrata a la vegueria de Lleida, Joan Reñé, i del president del grup municipal a Lleida, Toni Postius, ha qualificat les eleccions municipals del 2019 de fita de gran importància per al PDeCAT. “Els dies 9 i 10 de juny farem la convenció municipal del partit a Lloret de Mar, i des d’aleshores fins al cap d’un any anirem nomenant els caps de llista per conformar els lideratges locals del Partit Demòcrata”, ha apuntat.