Última jornada de l'Escola d’Estiu de la JNC. L'encarregada de tancar aquestes jornades ha estat la coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, qui ha afirmat que "utilitzar els tribunals per anar en contra dels anhels d'un país és inacceptable", després que el govern del PP hagi demanat al TC obrir la via penal contra Carme Forcadell per la votació del Procés Constituent. Una decisió que l'alt tribunal analitzarà demà dilluns. També ha avisat a la CUP que "ningú està en disposició de posar condicions", després que Benet Salellas hagi exigit un referèndum d'independència al 2017.

Pascal ha assegurat que "faci el que faci el Tribunal Constitucional, el món ho sabrà i l'Estat espanyol s'haurà d'explicar". "Si l'única resposta que sap donar el Govern espanyol és amenaçar la democràcia, nosaltres respondrem amb més Parlament, més democràcia i més gent convençuda que això tirarà endavant", ha afegit.

És més, la convergent ha assegurat que els diputats de CDC al Congrés defensaran a Madrid el procés polític sense "putes ni ramonetes". De fet, aquesta setmana la Mesa del Congrés té previst decidir si autoritza o no la formació del grup parlamentari de Convergència que s'ha inscrit a la cambra baixa amb el nom de Grup Parlamentari Català. 

Toc d'atenció a la CUP

La coordinadora general del PDC també ha avisat que "ningú està en condicions de posar condicions al que ha de passar a partir del mes de setembre; i la CUP tampoc”, després que en una entrevista a Europa Press, el diputat Benet Salellas hagi exigit en el marc de la negociació per a la qüestió de confiança posar "data i instrument" per completar la independència al 2017.

Pascal, en aquest sentit, ha demanat als cupaires que decideixin si estan amb "els que sumen i construeixen" o amb "els que bloquegen". "Com es poden posar condicions als anhels i somnis de la gent si ja tenim la majoria parlamentaria per tirar això endavant?", s’ha preguntat durant la seva intervenció a l’Escola d’Estiu de la JNC, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Sant Esteve de Palautordera.