El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha advertit aquest divendres en una entrevista a Telecinco que no només no hi haurà cap contrapartida a la dissolució d’ETA, sinó que l’Estat intensificarà la persecució als membres de l’organització. “Contrapartides, zero; a aquests d’ETA, ni aigua”, ha afirmat, “perquè no hi ha cap raó per fer-ho”.

Segons Maroto, l’Estat respondrà a la dissolució d’ETA amb “més actuació de la justícia i del govern d’Espanya”. “El que farem és continuar perseguint-los, perquè hi ha 300 casos sense resoldre i moltíssim dolor pendent”, i “per tant la justícia ha de continuar fent la seva feina i les presons estan esperant els que encara estan fugits”.

Sobre les alcaldies del PP al País Basc

Maroto ha afirmat que perquè el Partit Popular tingui un alcalde al País Basc necessita molts vots. Ha afegit que poblacions com Vitòria estan “molt més sanejades” que no pas “alguns nuclis rurals petits de la Guipúscoa profunda”, com ara “Altsasua”, on hi ha “manca de llibertat” i on els que “pensen diferent pateixen el setge, de vegades la violència i l’apartheid social”.

El vicesecretari de Política Social ha continuat assegurant que en molts municipis d’Euskadi “encara hi ha persones que tenen odi a tot el que sona a Espanya i hi ha una supremacia d’un pensament respecte a l’altre”.