El vicesecretari d'organització del PP, Javier Maroto, ha assegurat que si la seva formació guanya les properes eleccions la primera mesura que engegaran serà "establir un article 155 dur a Catalunya". Maroto s'ha expressat així en una entrevista a El Correo.

Maroto ha sortit a defensar el president de la seva formació, Pablo Casado, de qui ha assegurat que no va titllar de "colpista" el president espanyol, Pedro Sánchez, però si que pensa que "dona suport als partits que van fer un cop d'Estat a Catalunya".

Al president de la Generalitat, Quim Torra, també li ha tocat el rebre; Maroto ha afirmat que si algú pensa que el president català "és equilibrat, té un problema".  El vicesecretari d'organització popular ha justificat les seves declaracions recordant que "Torra va demanar sang al carrer, com a Eslovènia".

"S'ha d'intervenir la televisió pública, l'educació, la Justícia i els Mossos i no ha de durar dos mesos, ho ha de fer molt més". Això és al que fa referència Maroto quan demana un 155 dur; ell considera que "els avisos, les carícies i les bones paraules només serveixen perquè els independentistes es riguin de tots els catalans i tots els espanyols".

Com ja ha fet en moltes ocasions el PP, el número 3 de Casado ha exposat que la seva formació vol il·legalitzar "les formacions violentes com la CUP, els CDR i Arran". De la mateixa manera, ha cregut que en el cas d'ERC i el PDeCAT se'ls hauria d'eliminar el finançament públic.