El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha criticat aquest dilluns que en el PSOE es plantegi a la possibilitat d'indultar futur als líders del procés sobiranista que acabin sent empresonats perquè considera que "qui ha fet una cosa tan brutal contra tot l'Estat no pot escapolir-se".

En una entrevista en Antena 3, Maroto ha avançat que entorn d'aquest tema hi haurà tres posicions i ha expressat la seva preocupació per la qual apuntarà el PSOE, després que l'expresident del Govern Felipe González digués en una entrevista que ell "tindria fora de la presó" el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a l'espera de judici.

"Em preocupa molt que la posició del Partit Socialista sigui dir que a Oriol Junqueras o a Carles Puigdemont en el seu moment cal treure'ls de la presó i, si aquesta és la posició, Déu meu, quin partit socialista tenim!", ha assenyalat Maroto, per plantejar que la posició de Cs serà "encarregar una enquesta per decidir" què fer i canviar després en funció del que passi".

Maroto assegura que en aquest context, el PP considera que "el que ha ocorregut a Catalunya és molt greu i no està a favor dels indults" perquè "qui ha fet una cosa tan greu per a Espanya ha de pagar la seva pena i l'ha de pagar de veritat". "Aquest és un tema molt seriós i ha de deixar una empremta en la Història d'Espanya. Nosaltres defensarem la unitat territorial amb totes les seves conseqüències", ha sentenciat.