El PP segueix insistint que a Catalunya hi ha hagut un cop d'estat. Aquest matí ha estat el torn del vicesecretari d’organització del PP, Javier Maroto, que ha sentenciat que “els cops d'estat, desgraciadament, avui en dia ja no es fan amb tancs”. A més, s’ha lamentat que a diferència del segle passat, ara “els cops d'estat es poden fer als Parlaments”. Maroto ha fet aquestes declaracions a la Cadena SER, quan se li ha preguntat “quin exèrcit ha fet els cops d'estat” dels quals parlava.

Durant tota l'entrevista, Maroto s’ha mostrat molt crític amb el govern de Sánchez pel seu posicionament cap al procés. Ha tornat a acusar el president espanyol de donar “suport als independentistes” i de buscar aliances amb “tothom qui odiï Espanya”. També ha assegurat que el govern espanyol va de bracet dels independentistes. “Sánchez permet que Iglesias es reuneixi amb un pres per negociar els pressupostos i pren decisions per afavorir els seus socis per sobre el país”, ha afegit.  

També ha fet referència als 18 processats pel cas de l’1-O. El popular ha recordat que no estan empresonats per les seves idees, sinó per dur a terme actes contra la Constitució.