El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha garantit que el govern espanyol està treballant per “prendre mesures” a l’hora d’afrontar la inimputabilitat dels menors de 14 anys. El ministre ha afirmat que la violació grupal de Badalona per part d’un grup d’adolescents com un fet “absolutament preocupant” i ha demanat "reflexionar" sobre com ha de respondre el sistema judicial vers els agressors sexuals menors de 14 anys. Tot i aquesta crida a la reflexió, ha avançat el dilluns al Vendrell: "Ja estem treballant per veure quina ha de ser la resposta més adequada"

"Cal reflexionar abans de determinar quines mesures són necessàries", ha remarcat Marlaska, qui ha traslladat “l’empatia i solidaritat” del govern espanyol amb la víctima de Badalona. El ministre no ha volgut deixar clara la seva posició respecte a una possible reforma del Codi Penal. S'ha limitat a dir que és partidari de fer una “reflexió seriosa i conscienciada d’un problema que és greu pel qual cal prendre mesures necessàries”. El ministre he demanat “no excloure” cap opció mentre estigui el debat obert i ha precisat que "no s’han d’anticipar conclusions". "Ja hi estem treballant", ha afegit, tot assegurant que l’objectiu de la Moncloa és "buscar la solució més adequada entre tots els elements que són precisos de valorar".

Marlaska i el cas Mediador

El ministre d'Interior també ha volgut mostra el seu rebuig i mà dura amb la presumpta trama corrupció de la Guàrdia Civil en el cas Mediador, que hauria estat liderada per l'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes, conegut com a Tito Berni. Ha assegurat que el cos armat és "el principal interessat" en fer una investigació “conscienciada” sobre totes les qüestions que s’han denunciat: "A la unitat d’Assumptes Interns de la Guàrdia Civil hi ha tolerància zero".

Per altra banda, també ha fet menció a l'Operació Catalunya. En aquest cas, Marlaska  ha defensat la separació de poders i ha garantit que el govern espanyol està "seguint les directrius marcades per les autoritats judicials". Ha precisat que les presumptes irregularitats "van passar amb altres governs".

DNI virtual a un pas

El ministre d'Interior ha inaugurat la primera oficina de la Policia Nacional al Vendrell per tramitar documentació oficial. El ministre ha ressaltat que l’estat espanyol se situa "a l’avantguarda europea" en expedició del DNI perquè, segons dades exposades aquest dilluns, les oficines emeten un document oficial d’identitat "cada 10 minuts". Aprofitant aquest escenari, ha presumit dels  avenços en la futura implantació del DNI en format virtual, perquè els ciutadans puguin utilitzar-lo a través d’una app.