El ministre d'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat aquest diumenge la feina del seu departament des de l'arribada del PSOE al Govern al poder i ha dit que dotze mesos després hi ha més policies i guàrdies civils a Catalunya.

En un míting a Vigo, Grande-Marlaska ha proclamat que “a Catalunya, a Galícia, a Madrid, ja hi ha més guàrdies civils, més policies nacionals que els que havia fa un any per garantir la seguretat de tots, perquè tots puguem exercir els nostres drets i llibertats com entenguem oportú dins el marc constitucional i legal”. A diferència de Madrid i Galícia, a Catalunya les competències de seguretat ciutadana són dels Mossos.

Segons Marlaska, Espanya va perdre, entre policies nacionals i guàrdies civils, 12.000 efectius en els últims set anys del Govern Rajoy; el que el Govern Sánchez va tractar de revertir amb una oferta pública de feina de 5.000 nous agents, amb taxes de reposició superiors al 115%.

“Hi ha qui parla de la seguretat, que diuen de manar més policies a un lloc o a un altre. Per als socialistes, la seguretat és inversió, no despesa. Durant tots els governs socialistes, la inversió en seguretat és molt més gran que amb els governs del Partit Popular ”, ha subratllat el ministre.

“Aquest Govern també ha aprovat un pla d'infraestructures de més de 600 milions en els pròxims sis anys per a casernes de la Guàrdia Civil i comissaries de la Policia, perquè també han de realitzar la seva feina amb dignitat”, ha explicat Marlaska.

El ministre ha defensat la política migratòria del Govern en funcions davant la situació que es vivia a Espanya quan van arribar a l'Executiu: “no hi havia política migratòria, estaven entrant persones de forma irregular, no es lluitava contra les màfies”, ha dit.

Segons Marlaska, gràcies a les polítiques del Govern de Sánchez “s'ha reduït el 50% les entrades” irregulars al país, perquè els socialistes conjuguen “seguretat i humanitat”, ha afegit.