Diversos sindicats de la Policia Nacional han criticat que la direcció general lliuri aquest dimecres unes 300 medalles de reconeixement als agents que van participar en el dispositiu desplegat a Catalunya durant els aldarulls postsentència. Els sindicats creuen que no s'està reconeixent la feina de tots els agents que van participar-hi i creuen que s'haurien d'entregar més medalles.

L'acte d'entrega, al qual té previst assistir el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, s'emmarca en la celebració del 196 aniversari de la creació de la Policia. JUPOL, sindicat majoritari, ha demanat el cessament del director adjunt operatiu (DAO), José Ángel González, i el SUP ha anunciat que no hi assistirà.

Els representants dels policies donen l'enhorabona als condecorats però critiquen el "sistema de quota", a l'entendre que no s'ha fet justícia a la totalitat de policies que van participar en l'operació Ícaro. A més, creuen que s'han beneficiat els comandaments, en detriment dels agents "que en alguns casos van posar en risc la seva vida".

Els sindicats han anunciat que emprendran accions judicials per esmenar el que qualifiquen com una injustícia.