El ministre d'Interior en funcions del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha qualificat d'"inoportú" el discurs polític del general de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, que el dimecres va provocar que la direcció i els caps dels Mossos abandonessin un acte a Sant Andreu de la Barca.

Segons publica el diari El Mundo, Grande-Marlaska estaria molt molest per les paraules de Garrido, un malestar que s'ha estès inclús a la resta de l'Executiu de Pedro Sánchez, que entén que amb el conflicte actual amb Catalunya i a punt de conèixer la sentència, cal mesurar totes les paraules.

Tot i que Grande-Marlaska i ningú del Ministeri d'Interior espanyol s'atreveix a corregir en públic ni una coma del pronunciament del general de la Guàrdia Civil, sí que han mostrat internament, segons explica el rotatiu, el seu malestar perquè consideren "poc idònies" i "inoportunes" les seves paraules, tal i com està la situació política i territorial.

En aquest sentit, les crítiques han esdevingut a què membres del govern espanyol hagin reclamat a Grande-Marlaska més control del que són les seves responsabilitats.