El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha descrit aquest divendres com a "rellevant" l'operació Judes i considera que és "preocupant" que el president de la Generalitat, Quim Torra, "hagi posat en dubte l'Estat de Dret amb les seves crítiques a l'operació".

Després que set membres dels CDR hagin estat posats a disposició de l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de terrorisme, Marlaska ha indicat que l'operació té "rellevància important". "Ho dic pels elements confiscats, precursors i substàncies susceptibles de ser elaborades per a artefactes explosius," ha recalcat. "Això té rellevància i caràcter qualitatiu preocupant", ha valorat el ministre en declaracions a la Cadena SER.

Preguntat per la defensa que ha fet Torra dels detinguts, Marlaska ha contestat que la seva actitud al Parlament ahir és "incompatible" amb ser el més alt representant de l'Estat a Catalunya, com a dirigent de la Generalitat.

"És preocupant perquè posa en dubte un estat de Dret. Posa en dubte l'actuació de la justícia, de la guàrdia civil i tot el que s'ha confiscat," ha apuntat.

Marlaska, amb tot, ha enviat un missatge apaivagador a l'independentisme, assenyalant que la seva actitud no ha de preocupar mentre "s'exerceixi dins dels paràmetres del marc legal". "El que preocupa és quan es realitza fora del marc constitucional", ha subratllat.

Efectius a Catalunya

D'altra banda, sobre la decisió d'Interior d'enviar grups d'antiavalots de la policia espanyola a Catalunya de cara a l'aniversari del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, el ministre ha argumentat que el dispositiu es dissenya en coordinació amb els Mossos després d'avaluar els riscos.

"Enviarem els efectius necessaris i imprescindibles. El que es farà és una avaluació de possibles riscos amb els operatius, que seran els qui assenyalin les necessitats," ha assenyalat Marlaska.

Així mateix, respecte a la petició de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya que exigeixen partits com Ciutadans, ha demanat "cautela" amb el discurs entorn d'aquest escenari. "El 155 s'aplicarà quan es donin els supòsits de fet. Estem en un Estat de dret per a tot", ha insistit.