El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha viatjat aquest dissabte fins a Melilla després del fracàs de les seves mesures per evitar noves entrades massives de persones migrades a la ciutat. Malgrat haver reforçat la presència policial ahir la nit, els intents d'atravessar la frontera no han cessat, encara que la gran majoria de persones han estat dissuadides per les forces de seguretat marroquines.

Marlaska visita la tanca

El ministre Marlaska ha viatjat fins a Melilla aquesta tarda on s'ha reunit amb els representants del govern de la ciutat autònoma, la delegació del govern i els caps de la policia i la Guàrdia Civil. Després d'això, Marlaska s'ha desplaçat fins a la tanca perimetral que separa Espanya del Marroc.

Aquest viatge del ministre es produeix després que dimarts passat acompanyés al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en les seves visites a Melilla i Ceuta.

Incidències d'ahir a la nit

S'estima que a la matinada del dijous al divendres, unes 30 persones van aconseguir entrar a la ciutat després de forçar la tanca perimetral. A ells se sumen unes altres 40 persones que van accedir a Melilla en un intent a plena llum del dia, poc abans de les 18.00 hores del divendres, en el qual van participar entre 250 i 300 joves que van tractar de forçar la reixa que fa frontera entre els dos rius.

Ahir a la nit, després que centenars de joves aconseguissin forçar la tanca que delimita la frontera amb l'Estat espanyol, l'Executiu va decidir reforçar la presència policial a l'àrea amb 90 efectius extra: 40 agents de la Guàrdia Civil i 50 del Cos Nacional de Policia. A més, el passat dijous al vespre, les Forces Armades espanyoles ja van mobilitzar-se per la ciutat autònoma, en un intent de controlar la tanca.

Això no ha evitat, però, que uns 600 joves marroquins hagin intentat passar la frontera de totes maneres al llarg d'aquesta matinada. Sobre les 1:15 h, un grup de 150 persones ho ha intentat per la zona del riu Nano, però sense èxit, ja que han sigut dissuadits per les forces de seguretat del Marroc. Al voltant de les 2:55 h del matí, els agents marroquins han dissuadit unes 300 persones més, que intentaven creuar la tanca per la zona del barri Xinès. Un últim grup de 150 persones han provat sort per la zona del riu d'Or al voltant de les 3:55 h, però la policia marroquina també els ha fet retirar.

Foto principal: el ministre Marlaska es reuneix amb la delegada del govern espanyol a Melilla i el director general del Cos Nacional de Policia / Efe