La tensió de Ceuta s'està desplaçant a Melilla. Les mesures per reforçar la vigilància que havia posat en marxa el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Maslaska, han fallat, i poc abans de les 18 hores d'aquest divendres un grup d'entre 250 i 300 joves marroquins han forçat la tanca de la frontera. Uns 40 d'ells han aconseguit entrar en territori espanyol. A conseqüència d'això, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha refermat l'exèrcit per vigilar el perímetre fronterer.

La delegació del govern espanyol ha detallat també que "s'ha procedit a un reforç policial" més fort, i que s'ha posat una contenció per tota la zona de la llera. "Es procedirà a arreglar els desperfectes aquesta mateixa tarda", ha afegit.

La delegada de govern espanyol, Sabrina Moh, ha explicat que, a causa del pas de la frontera, s'ha passat a "un segon escenari amb una vigilància més reforçada". En aquest sentit, s'ha activat un desplegament de les Forces Armades per donar suport amb caràcter immediat a les forces i cossos de seguretat de l'Estat en la vigilància i protecció del perímetre fronterer.

"Després de les gestions realitzades entre la Delegació de Govern i el Ministeri de l'Interior, s'ha disposat també un reforç d'efectius de la Guàrdia Civil que arribaran a Melilla en les pròximes hores", ha afegit.

Melilla ja havia viscut la quarta nit i matinada consecutiva de pressió migratòria en el seu perímetre fronterer, la primera amb l'Exèrcit desplegat en el reforç de la vigilància i control. Centenars de marroquins van intentar saltar la nit de dijous i matinada d'aquest divendres la doble tanca que separa Melilla del Marroc, una cosa que fins ara només protagonitzaven migrants procedents de l'Àfrica subsahariana.

Les allaus s'han anat produint en diversos grups nombrosos per diferents punts del perímetre fronterer, especialment per la zona que inclou des de Farhana a Mariguari així com a la zona de Barrio, on van topar amb la presència de l'Exèrcit, que per primera nit realitzava feines de vigilància a la tanca, en unió de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local.

A diferència de les dues últimes nits, en les quals els intents d'entrada van poder ser frustrats, en la nit d'aquest dijous van poder accedir part dels que han aconseguit aproximar-se al perímetre fronterer per diferents punts, segons han informat Efe fonts policials. La Delegació del Govern no va facilitar xifres oficials de quantes persones havien aconseguit passar, però desenes d'elles ho van aconseguir, segons informa Europa Press. Es desconeix si van ser detinguts i retornats al seu país. Els fets es van produir després que entre dilluns i dimarts accedissin a Ceuta uns 10.000 marroquins, una cosa també mai vista.

La Delegació només confirmava que "s'ha activat el dispositiu antiintrusió" però sense donar més detalls.