El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha estat rebut a la seva arribada a Ceuta entre crits i insults per part d'un grup del voltant de mig centenar de persones que l'esperava, primer, a la sortida de l'heliport de la ciutat autònoma, al parc Joan Carles I, i després, als afores del Palau Autonòmic on s'ha reunit amb el president ceutí, Juan Jesús Vivas.

Sánchez ha arribat al voltant de les 17.00 hores en helicòpter a Ceuta i, en abandonar l'heliport amb cotxe juntament amb el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha estat increpat per les persones que estaven allà congregades, que portaven una gran bandera d'Espanya.

Algun dels manifestants ha aconseguit fins i tot saltar el cordó policial per apropar-se a colpejar un dels cotxes oficials, però sense conseqüències.

A més dels improperis contra Sánchez i Grande-Marlaska, els manifestants també han insultat els professionals dels mitjans de comunicació.

La situació s'han repetit en arribar la comitiva de Sánchez a la seu del govern autonòmic de Ceuta, on els representants de l'Executiu central s'han reunit amb Vives per analitzar la crisi migratòria.

4.000 expulsions

El govern espanyol ja ha retornat 4.000 persones al Marroc d'un total de 8.000 migrants que han traspassat la frontera de Ceuta, segons l'última actualització del Ministeri de l'Interior. Així doncs, l'Estat espanyol ja ha obligat a tornar al Marroc a la meitat de les persones que han arribat a la ciutat autònoma de forma irregular entre dilluns i aquest dimarts.

crisi migrantes ceuta marruecos españa - efe

El govern espanyol ja ha retornat 4.000 persones al Marroc d'un total de 8.000 migrants que han traspassat la frontera de Ceuta. / Efe

El Ministeri de l'Interior desplegarà més agents. Als 200 efectius que ha enviat aquest dimarts se sumaran 50 agents de la Guàrdia Civil. Uns 150 agents de la Policia Nacional estan en alerta per si fos necessari enviar-los. Les mateixes fonts expliquen que les "devolucions" es faran les 24 hores del dia.

També ha rebut crits a Melilla

A les vuit del vespre, Sánchez ha aterrat a l’heliport de Melilla, junt amb Marlaska. En el cas d’aquesta localitat, en les darreres hores han entrat vuitanta persones. Aquí l’ha rebut una comitiva formada per la delegada del govern, Sabrina Moh, el comandant general de Melilla, José Miguel de los Santos, el cap superior de la policia, Francisco Rodriguez, així com el coronel cap de la Guardia Civil, Antonio Sierras. 

Visita Sanchez Melilla / Europa PressSánchez a la sortida del Palau de l'Assemblea de Melilla / Europa Press

Després s’ha desplaçat al Palau de l’Assemblea per reunir-se amb el president de la ciutat autònoma,  Eduardo de Castro. És en aquest punt on ha estat rebut per detractors i simpatitzants. Al detall, s’ha organitzat una concentració a través de les xarxes socials davant el Palau de l’Assemblea, on li ha estat escridassat. Entre altres consignes, els presents li han etzibat “fora, fora”. Ara bé, en aquest mateix lloc, un grup de militants i simpatitzants del PSOE l’han aplaudit i l’han rebut al crit de “president, president” i jo “soc espanyol, espanyol”.

 

Imatge principal: El president espanyol, Pedro Sánchez, arriba a Ceuta després de la crisi migratòria. / Moncloa