El dia que la xifra de morts bat rècords a Espanya, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha minimitzat la situació. En una entrevista a Las mañanas de la 1, ha dit que "la moral ha d'estar alta, això no vol dir res dolent", sobre els 864 morts. 

El ministre ha destacat que la xifra de morts correspon a les persones infectades abans de l'aplicació de les mesures, tot i que els experts apunten que es van contagiar la setmana passada, en ple confinament. "Hem evitat contagis i morts", ha insistit Grande-Marlaska. "Som el país que més tests està fent", ha insistit explicant que s'han fet 20.000 proves.

Sobre si l'11 d'abril s'aixecarà l'estat d'alarma, el ministre ha estat clar i ha deixat entreveure que la normalitat trigarà a arribar: "No es passarà del negre al blanc en 24 h. Hem de ser cautelosos. Treballant dia a dia. Ens plantegem totes les possibilitats". I ha remarcat que "el que és important és aconseguir que el servei de salut no se saturi i que únicament treballin els serveis essencials".

El ministre de l'Interior també ha explicat que es treballa en coordinació amb totes les policies de l'estat espanyol i que totes "tenen els equips suficients i adequats per prestar els seus serveis".