El director de La Vanguardia, Màrius Carol, ha titllat de “supremacista” l’opinió de Clara Ponsatí, l’exconsellera d’Ensenyament de Carles Puigdemont. També ha equiparat a “una malaltia” el moment actual de Catalunya, mentre parlava de les dificultats de l’independentisme per arribar a un acord que els permeti fer govern. Carol parlava a El perquè de tot plegat, la tertúlia del matinal de RAC1, de la qual és un habitual.

L’emissora del grup Godó ha entrevistat Ponsatí aquest dilluns cap a dos quarts de deu del matí. Un cop Ponsatí fora de línia, els tertulians han comentat l’entrevista. En el seu torn, Carol, en to entre irat i malhumorat, s’ha lamentat dels entrebancs dels grups independentistes per pactar i la seva resistència a “buscar les complicitats que hi ha fora”. Aquí s’ha deixat anar sobre Ponsatí: “Perquè fora... encara que des d’un punt de vista supremacista, hi ha... en fi..., segons el punt de vista d’aquesta senyora que va ser consellera, la senyora Clara Ponsatí, sembla que fora del món independentista no hi ha democràcia, no hi ha res, no hi ha vida, una cosa extraordinària”.

Pots escoltar el moment aquí:

Supremacisme és “la doctrina que propugna la superioritat d'un col·lectiu respecte a un altre per raons de raça, cultura, llengua, sexe o altres diferències”, segons el portal lingüístic de la CCMA. Es fa servir, sobretot, per descriure l’actitud dels racistes blancs als EUA o a Sud-àfrica.

Més endavant, Carol aborda “el problema” (i enumera un seguit de situacions que van des de “no tenir govern” fins a “gent a la presó”) i considera la referència de la consellera a les noves eleccions com “allargar la malaltia i no resoldre-la... no hi ha cap metge al món [inintel·ligible] que s’allargui la malaltia”.

Les opinions de Carol han aixecat protestes a les xarxes socials, a començar per la de la diputada Aurora Madaula, de Junts per Catalunya: