Mariano Rajoy serà declarat "persona non grata" dilluns vinent a la seva pròpia ciutat, Pontevedra. Així ho ha avançat l'alcalde Miguel Anxo Fernández Lores, que ha carregat contra el president del Govern espanyol en funcions assegurant que "ho té més que merescut" perquè "no ha respòs les expectatives que els ciutadans de Pontevedra hauríem de tenir d'un president que és d'aquí".

El ple de l'Ajuntament ho aprovarà a través d'una moció que presentaran els grups municipals del PSdeG-PSOE i Marea i que comptaran amb el suport del Bloque Nacionalista Gallego (BNG). Dels 25 regidors que conformen el consistori, 12 són del BNG, 3 del PSOE i 2 de Marea Pontevedra, que són els que hi votaran en favor. Els 8 restants són 7 del PP i un de Ciutadans.

Els impulsors de la moció ja van justificar la declaració per la pròrroga de la concessió de l'ocupació dels terrenys en què es troba el seu Centre d'Operacions a la Ria per 60 anys més, que va ser aprovada per un govern en majoria però en funcions.

Aquest és "el fons de la qüestió" i, per això, l'alcalde de Pontevedra ha demanat que aquesta declaració "no despisti" el fet de frenar aquesta pròrroga.

"Ara que Rajoy compta amb varies butlletes per quedar-se sense la seva feina actual a Madrid, bé es mereix una declaració de repudi com a 'persona non grata'", ha sentenciat el portaveu de Marea, Luis Rei.