El president del Govern, Mariano Rajoy, ha considerat avui que en la nova etapa oberta ahir a Espanya cal posar fi a “l’espectacle”, i ha exigit al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que si no accepta la seva oferta d’una gran coalició , almenys el deixi governar.

Rajoy ha llançat aquest missatge a Sánchez en un acte a Salamanca amb alcaldes i regidors del PP hores després que el ple del Congrés rebutgés en segona votació la seva investidura com a president del Govern. “Cal posar fi a l’espectacle”, ha clamat Rajoy, acusant el socialista de “riure’s” dels espanyols.

A partir d’ara creu que Sánchez i la resta de líders haurien d’ocupar-se d’allò més important, dels interessos dels espanyols, i avançar en la recuperació econòmica i la creació d’ocupació.

La gran coalició

El govern idoni seria una gran coalició, que el líder del PSOE ha “impedit”. “Amb cessions mútues”, ha recalcat. Seria, per Mariano Rajoy, el govern més respectuós amb la voluntat expressada a les urnes i, “per descomptat”, molt més que el que va presentar ahir Sánchez al Congrés.

El popular ha tornat a justificar la seva declinació a sotmetre’s a una investidura, argumentant que no tenia els suports suficients i no volia fer perdre “ni un dia” als espanyols. Sobre la negativa a Sánchez, Rajoy ha donat tres motius: el “cordó sanitari” que li ha fet al seu partit; el fet que va perdre les eleccions; i la seva pretensió de liquidar totes les reformes posades en marxa pel PP.

De fet, en aquest sentit, el president del Govern espanyol en funcions ha assegurat que fer marxa enrere amb les reformes d’aquesta última legislatura seria “letal” per Espanya. No vol “tornar al desastre de 2011”.