El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, endarrerirà la reunió del Consell de Ministres de divendres vinent perquè es desenvolupi una vegada que el Senat hagi donat la seva aprovació a les mesures acordades ahir en aplicació de l'article 155 de la Constitució davant de l'actuació de la Generalitat.

En principi, la reunió de l'Executiu estava prevista per a les deu del matí del 27 d'octubre, l'hora habitual en què Rajoy cita cada divendres els seus ministres al Palau de la Moncloa.

Tanmateix, a aquella hora ha fixat la Mesa del Senat l'inici de la sessió plenària d'aquesta cambra a  la qual es debatran i votaran les propostes anunciades ahir per Rajoy i entre les que s'inclou el cessament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; del seu vicepresident, Oriol Junqueras, i de tots els seus consellers.

Fonts del govern espanyol han donat per fet que Rajoy i gran part del seu Gabinet assistiran a aquest ple i que el cap de l'Executiu prendrà la paraula a fi d'explicar les mesures per a les quals demana l'aprovació del Senat.

El debat, que conclourà amb la votació d'aquestes propostes (i que comptaran amb l'aval d'una àmplia majoria), es preveu que es prolongui durant tot el matí, per la qual cosa no serà fins a la tarda quan Rajoy podrà convocar la reunió del Consell de Ministres.

En aquesta, poden ultimar-se alguns detalls sobre l'aplicació de les mesures, que entraran en vigor quan siguin publicades al Butlletí Oficial de l'Estat.