635914834564113549w

El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha anunciat que té la intenció de repetir com a candidat del PP en cas que hi hagi noves eleccions, probablement el 26 de juny. En declaracions de divendres al vespre des de Brussel·les, Rajoy ha insistit que no dóna per perduda la “batalla” per aconseguir presidir el Govern espanyol, però que en tot cas, repetirà com a cap de llista pels populars.

Rajoy, que aquest divendres va assistir a la reunió del Consell d’Europa, ha reiterat el que ja va transmetre al premier britànic, David Cameron, en el sentit que al seu parer l’escenari més probable a l’Estat espanyol és la convocatòria de noves eleccions un cop constatada la incapacitat de les principals forces polítiques d’arribar a un acord de govern.

Amb tot, el líder del PP ha assenyalat que seguirà intentant que hi hagi un acord “raonable i assenyat” que permeti un govern del seu partit amb els suports de PSOE i C’s, i ha apuntat que si Pedro Sánchez perd la investidura, ell podria reprendre la iniciativa i tornar a intentar sumar els vots necessaris.

Malgrat tot, el president en funcions ha declarat que si hi ha noves eleccions, la seva intenció és “tornar a presentar-se”, ja que com a candidat del PP el passat 20-D va assolir la victòria amb una diferència de vots respecte el PSOE “molt important”.