La secretària d'Estat per a l'Esport del govern espanyol, María José Rienda, hauria eludit impostos a través d'una societat instrumental, segons publica aquest dimecres El Mundo. L'exesquiadora hauria fet servir aquesta via entre els anys 2004 i 2011 per gestionar el que cobrava en publicitat en la seva última etapa com a esportista professional. D'aquesta manera, hauria declarat gairebé un milió i mig d'euros i hi hauria inclòs dos habitatges que té a Granada.

María José Rienda, preguntada pel mateix diari, assegura que està tranquil·la i que no té comptes pendents amb Hisenda, tot i que no concreta si ha pagat cap multa per haver fet servir aquesta via per pagar menys impostos.

La secretària d'Estat per a l'Esport va crear la societat el 26 de febrer de 2004. El seu objecte social especifica que es dedica a la gestió de drets d'imatge. L'entitat, avui sense activitat, no presenta comptes des de l'any 2011, quan l'esquiadora olímpica va cessar en la seva carrera com a esportista per iniciar la seva trajectòria en l'àmbit de l'Administració Pública.