María Jesús Montero serà la nova portaveu del govern espanyol. Segons han confirmat fonts de La Moncloa, la ministra d'Hisenda ocuparà el lloc que ara ocupava Isabel Celaá, ministra d'Educació. Ha estat l'últim anunci que s'ha fet sobre el futur govern de coalició, en una jornada marcada per les informacions a degoteig des de la Secretaria d'Estat de Comunicació. La política andalusa és un dels valors en alça del PSOE i persona de màxima confiança de Pedro Sánchez.

Les fonts de La Moncloa subratllen que "la gestió econòmica serà prioritària" i que "se situarà en primera línia". És per això que s'ha escollit María Jesús Montero al capdavant, que tindrà per davant el gran repte d'aprovar els primers pressupostos de Sánchez. "La ministra compatibilitzarà aquesta nova responsabilitat amb la cartera d'Hisenda", expliquen des del gabinet de Sánchez.

Durant la jornada d'avui també s'ha anunciat que el nou govern de coalició comptarà amb quatre vicepresidències. Carmen Calvo serà la vicepresidenta primera de Presidència i Relacions amb les Corts, assumint també les competències en matèria de Memòria Democràtica. Pablo Iglesias serà el vicepresident segon de Drets Socials i Agenda 2030. Nadia Calviño estarà al capdavant de la vicepresidència econòmica i Teresa Ribera serà la vicepresidenta per la Transició Ecoològica i el Repte Demogràfic, per fer front al problema de l'Espanya buidada.