La ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a Onda Cero que el seu executiu “està tancant” un acord amb el PNB pels pressupostos que no implica tocar el ‘cupo’ basc, i ha demanat a les forces independentistes que “recapacitin” i donin suport als comptes.

En tot cas, ha recordat que el seu executiu no només dirigeix la mirada a ERC i PDeCAT, sinó que també està interessat en què PP i Cs “seguin a la taula” per facilitar que l’Estat disposi d’uns pressupostos aprovats. Segons Montero, en aquest moment hi ha una “negociació intensa” i “seria bo i convenient aparcar debats com el desafiament territorial” perquè ”a la majoria de la gent li agradaria que PP, PSOE, Cs i Podem parlem dels problemes del país”.

Malgrat la “discreció” sobre el contingut de les negociacions amb el PNB, Montero ha assegurat que el seu executiu “està tancant” l’acord amb els nacionalistes bascos, que gravita, segons ha dit, sobre qüestions relatives a inversions i compromisos adquirits pel govern de Rajoy i no complerts. 

Demana als independentistes que recapacitin

Pel que fa a les forces independentistes , ha insistit que el seu govern no abordarà “qüestions que no tenen a veure” amb els pressupostos, en referència a les peticions sobre un gir de la Fiscalia al judici de l’1-O, i ha insistit que cal que “recapacitin” sobre el seu ‘no’ a la negociació. 

Ara, ha apuntat “seria bo” que PP i Cs “seguessin a la taula” i aportessin propostes de “millora” dels pressupostos, que en tot cas no implicarien, segons ha dit, una modificació de l’eix vertebrador de l’acord assolit ja amb Podem.