El director del diari espanyol La Razón, Francisco Marhuenda, ha deixat anar un comentari desafortunat contra el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, pel seu posicionament en relació amb el procés independentista. Pisarello, mà dreta de l'alcaldessa Ada Colau, no ha ocultat el seu rebuig de la intervenció del govern espanyol de les institucions catalanes i ha estat un dels perfils dels comuns més defensors del dret a decidir.

"Estic fins al capdamunt que nouvinguts com Pisarello vinguin a dir-nos als catalans com hem de ser", ha deixat anar a la xarxa social Twitter sobre el primer tinent d'alcalde, d'origen argentí i resident en Barcelona des de fa 17 anys.

Les reaccions al comentari no s'han fet esperar i curiosament no han vingut de la mà dels comuns sinó de la CUP, que ha qualificat el comentari de "xenòfob".

"A la xenofòbia ni aigua", han comentat els cupaires des del seu perfil nacional, a la qual cosa han afegit: "Que et clar Francisco Marhuenda, els catalans naixem on ens dóna la gana", acaben des de la CUP, en un clar gest de suport a Pisarello.