La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, ha avançat avui que amb tota probabilitat el seu partit presentarà al Senat esmenes per modular l'aplicació de l'article 155 en els mitjans públics catalans com TV3 perquè "els mitjans de comunicació són sagrats".

En una entrevista a Antena 3, Robles s'ha mostrat contrària a qualsevol mesura que suposi limitar la llibertat d'expressió i de comunicació i, per això, ha apostat per ser "molt curós" amb les mesures que s'adopten.

"Nosaltres no volem que si s'aplica el 155 hi hagi restriccions a la llibertat d'expressió", ha insistit Robles, que ha assegurat que el PSOE estarà "molt vigilant" per garantir que qualsevol mesura tingui caràcter temporal i no afecti aquests drets.

Després de negar que existeixi cap discrepància en el PSOE sobre aquest punt, ha fet una crida al president, Carles Puigdemont, perquè tingui el "suficient sentit comú" per convocar eleccions autonòmiques, tornar a l'àmbit constitucional i de la legalitat i evitar que es posi en marxa el 155.

Sobre la possibilitat que el senador socialista i expresident de la Generalitat, José Montilla, no voti l'aplicació de l'article 155, Robles ha assegurat que amb independència de la decisió que pugui prendre Montilla, el PSOE està "unit" en la decisió.