La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, s'ha abocat avui en els elogis a la Legió, el cos militar fundat l'any 1920 pel posteriorment franquista José Millán-Astray. Margarita Robles no ha dubtat a assegurar que la Legió "representa el millor de la història d'Espanya" i que sense ella "no es pot entendre el món lliure, la nostra Europa".

Així ho ha manifestat en un brindis durant els actes del 99è aniversari de la Legió en la base Álvarez de Sotomayor de Viator (Almeria), on ha afirmat també que, quan un cos com aquest compleix un any més, "és un honor per a tots". Ha reiterat el paper de la Legió en la història d'Espanya, i ha afirmat que "del passat, ens hem de sentir orgullosos d'allò bo i aprendre dels possibles errors que hi hagi hagut".

"Ens sentim profundament satisfets del present de la Legió, d'uns homes i dones que són la modernitat, l'eficàcia, la generositat, la solidaritat" i que sempre apareixen com "els primers" quan es demana qualsevol referència d'ells a l'estranger, ha manifestat. Per això, ha demanat als legionaris que se sentin "profundament orgullosos del que representen, de la història i del present, però també del futur", perquè "Espanya se sent molt més segura, tranquil·la i satisfeta sabent que compta amb la Legió".

També ha destacat la "generositat" d'aquests homes i dones, i ha arribat a defensar que el país està tan unit a aquest cos que "no s'entén a Espanya sense la Legió, ni la Legió sense Espanya".

Finalment, ha desitjat que el Cristo de la Buena Muerte protegeixi tots els legionaris i els seus familiars, "des de dalt però també a peu", i ha felicitat els presents pel seu aniversari.