El ministeri de Defensa, que dirigeix ​​Margarita Robles, ha destinat 12.000 euros per editar 8.000 CD amb cançons legionàries adaptades al flamenc, segons informa el diari Público. El ministeri va llançar els CD al mercat a finals del 2020, però encara no se sap si s'han venut.

Entre les cançons adaptades al flamenc hi ha  "El novio de la muerte", "A la derecha va el Tercio" o "Caballeros legionarios", que són interpretades per diversos artistes del món flamenc. En el disc s'indica que tant la direcció artística com l'"adaptació musical, literària i mètrica" de les velles cançons legionàries ha estat a càrrec del cantaor flamenc Alfredo Arrebola. El preu del producte a la venda és de 10 euros.

A la descripció dels CD es diu:  "Amb motiu de la celebració del centenari de la Legió espanyola, unitat emblemàtica del nostre Exèrcit, coneguda per la seva particular idiosincràsia, per la seva eficàcia en el combat i, sobretot, pel valor dels seus homes i dones, l'ànima del legionari és passió, alegria i profund sentiment vinculat a la cançó i a la música". 

El flamenc és un gènere musical espanyol que es va desenvolupar a Andalusia, especialment a zones de Huelva, Cadis i Sevilla, així com en algunes àrees de Múrcia i Extremadura. Tal com es coneix avui dia, data del segle XVIII, i hi ha controvèrsia sobre el seu origen, perquè existeixen diferents opinions i teories, però cap d'elles ha pogut ser comprovada totalment de forma històrica.

El ministeri ha confirmat la despesa en els CD en una resposta parlamentària al diputat al Congrés Joan Josep Nuet (ERC) i al senador de Compromís, Carles Mulet.

També s'han destinat 16.320 euros a l'edició de 2.000 llibres de "La Legión, 100 años, 100 imágenes", així com 1.794 euros per a una tirada de 3.050 exemplars d'un número extraordinari de la revista oficial de la Legió. L'import total dels CD, llibres i revistes commemoratives arriba als 34.281 euros.