La candidatura de l'exprimer ministre francès Manuel Valls a l'alcaldia de Barcelona per Ciutadans continua sent una incògnita però el cert, és que davant d'aquesta possibilitat, la resta de partits han posat la maquinària a treballar. Tot i que s'han alçat veus molt crítiques amb aquesta candidatura per la manca d'identificació amb la ciutat, a cap força se li escapa que és un polític de pes.

Avui el Partit Popular ha confessat que de confirmar-se la 'opció Valls' s'hauran de posar les piles. "Haurem de pensar en una persona de gran prestigi intel·lectual" amb "coneixements sòlids i molta presència" dins l'àmbit internacional, ha dit l'exministre José Manuel García-Margallo en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

Quan se li ha preguntat si l'actual líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz podria ser el candidat, Margallo ha preferit no pronunciar-se: "No em faci aquestes preguntes", li ha respòs entre riures a Mònica Terribas. Per l'exministre "l'operació Valls a Barcelona" mostra el camí de "la teoria de l'excel·lència", de treballar per "portar els millors". "Maragall va col·locar Barcelona al mapa, ara es tracte de mantenir-la en els millors àmibts", ha dit. 

Cal regeneració política a Madrid

García-Margallo ha dit que la situació de Cristina Cifuentes, que ahir va dimitir després de la publicació d'on vídeo on se la veu robant unes cremes, era "insostenible" i que les imatges son la gota que "fa vessar al got". "Això no podia seguir ni un minut més", ha dit l'exministre que no ha volgut entrar en si la decisió de renúncia l'ha pres Cifuentes per iniciativa pròpia o ha estat imposada pel president del govern espanyol Mariano Rajoy.

Pel ministre, Cifuentes ha de "desaparèixer de l'escena política" i cal una regeneració urgent "tant a l'alcaldia de Madrid com a la comunitat de Madrid"

José Manuel García-Margallo ha dit també que caldrà una investigació per descobrir com s'han filtrat les imatges, qui les tenia i perquè no s'havien eliminat del tot. "És un tema molt seriós, sembla que estem al Gran Germà d'Orwell de 1984", ha reblat.