L'exministre d'Afers Exteriors i diputat del PP, José Manuel García Margallo, ha expressat aquest dilluns la seva profunda discrepància amb la ja exvicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i ha afirmat que farà "tot el possible" perquè no sigui portaveu del PP, segons informa Antena3.

Margallo ha cridat l'atenció sobre el fet que "els únics que queden del primer govern" de Mariano Rajoy en l'actualitat, són precisament Santamaría, juntament amb Cristóbal Montoro i Fátima Báñez, de qui ha dit que són "més dòcils intel·lectualment".

"Tota la resta ha desaparegut i eren curiosament els que tenien criteri propi. Aquests són l'equip de Soraya, els apostòlics, i han anat substituint uns ministres per d'altres, diguem, més intel·lectualment dòcils", ha sentenciat.

Com ha dit després en declaracions a La Sexta, manté profundes discrepàncies amb Sáenz de Santamaría, a qui atribueix la responsabilitat per la posició que han estat mantenint a l'Executiu de Mariano Rajoy des de la seva primera legislatura respecte de Catalunya, una manera de fer que, segons el seu parer, era errònia.

Aquestes "discrepàncies" han estat així "fonamentalment per Catalunya, però no només", perquè tampoc no coincideixen "en estratègies" i posicions sobre l'estat del benestar o el sistema tributari. "No és la meva candidata. Respecto la seva personalitat, la seva feina, la seva capacitat d'ordre, però, estratègicament, coincidim molt poc. Crec que això arrenca de molt lluny", ha assenyalat.