L'ex-ministre d'Afers Exteriors José Manuel García Margallo ha estat elegit aquesta tarda president de la Comissió Mixta de Seguretat Social. Margallo ha estat elegit president d'aquest òrgan mixt que componen diputats i senadors, amb 36 vots a favor del seu nom davant un sol vot en blanc.

A la seva arribada a la reunió de la Comissió, l'exministre no s'ha volgut pronunciar sobre el cas del seu ex-company de gabinet Jorge Fernández Díaz. Els grups parlamentaris han acordat avui ajornar la votació per elegir l'ex-ministre Jorge Fernández com a president de la comissió d'Afers Exteriors del Congrés, davant de la falta de consens sobre la seva candidatura, que el PP manté malgrat el rebuig que genera en la resta dels grups.

Preguntat sobre si el PP hauria de retirar la candidatura de Fernández Díaz, Margallo ha dit que "prou problema" tenia ell amb saber "si no retiren" la seva candidatura i ser elegit, com així ha estat minuts després. A més, l'ex-ministre d'Exteriors ha assegurat no tenir "elements de judici" per donar una opinió sobre això. "Sobre el que no conec no en parlo", ha dit Margallo.

A la comissió, l'ex-ministre d'Exteriors ha estat elegit sense problemes president d'aquest òrgan. Després han estat elegits vicepresidents de la Comissió el popular Fernando Martínez Maíllo i el socialista César Luena, amb 18 i 17 vots cadascun, respectivament, davant dos vots en blanc. A més han estat elegits secretaris de la Comissió Luis Miguel Salvador García i Juan Manuel del Olmo.

Un president institucional

En les seves primeres paraules com a president, Margallo ha agraït als membres de la Comissió haver estat elegit i ha fet broma sobre l'únic vot en blanc, en assenyalar que està segur que aquest parlamentari "se'n penedirà en els propers tres mesos". L'ex-ministre ha assenyalat que en la seva etapa en Exteriors l'entesa, el diàleg i el consens han estat les seves normes de conducta. "I molt més ho seran en aquesta comissió", ha apuntat.

"I si puc manllevar, amb permís de Ciutadans, una cita d'Adolfo Suárez, puc prometre i prometo que seré un president institucional", ha dit Margallo, que ha tornat a fer broma en assenyalar que fins ara "només la divina providència" sabia quin seria el contingut d'aquesta Comissió de nova creació, i ara seran els seus membres els que en decideixin el contingut.