L'exministre d'Afers Exteriors José Manuel García-Margallo hauria cobrat el sou que li correspondria com a ministre, a la vegada que rebia una pensió de jubilació durant almenys dos anys, entre 2014 i 2015, segons ha avançat aquest dilluns infoLibre.

Aquest subsidi, finançat pel Parlament Europeu, el reben tots els antics eurodiputats que, dins el fons voluntari de Luxemburg, hagin complert els 63 anys. Tot i això, aquesta pensió també es pot rebutjar voluntàriament, com va fer el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

La Llei General de Seguretat Social espanyola no permet que els càrrecs públics en actiu rebin cap pensió. No està permès que cap jubilat treballi pel seu compte si això implica superar el salari mínim anual de 10.302,6 euros. Margallo, però, va rebre els 53.000 euros de jubilació del Parlament Europeu en el 2015, a més d'una segona pensió del mateix organisme (8.104,80 euros), mentre cobrava el sou de ministre.

El Congrés es defensa assegurant que la pensió del Parlament Europeu no està finançada amb fons públics, sinó que és una renda de caràcter privat creada gràcies a les aportacions dels partícips del fons de Luxemburg. La realitat d'aquests comptes contradiu la versió de la cambra baixa espanyola. Entre l'any 2000 i el 2009, el fons va estar finançat en dues terceres parts per diners del Parlament d'Estrasburg, mentre que les aportacions privades només van aportar la part restant.