L'eurodiputat del PP i exministre José Manuel García Margallo s'ha sumat al carro dels dirigents populars que demanen el cap de l'actual president del partit, Pablo Casado. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Margallo ha estat d'allò més contundent i ha assegurat que "el millor servei que pot fer Casado al partit és dimitir com a president i engegar ràpidament el procés cap a un congrés extraordinari al qual no podem arribar dividits". Margallo ha fet aquesta crida al mateix temps que ha manifestat la urgència de que el PP es pugui tornar a dedicar al més important: "Recuperar els votants que fugen de les nostres sigles".

Casado convoca els barons

Davant l'onada de tensió a Génova i el creixement constant de veus dins el partit que, com Margallo, demanen la dimissió de Casado, el líder del PP ha citat per aquest dimecres els barons territorials del PP per intentar apropar postures davant el congrés nacional que pretén convocar el dilluns a la reunió de la Junta Directiva Nacional del partit. Concretament, Casado ha citat els presidents autonòmics del PP a les 17 hores, una trobada que es produirà dos dies després de la intensa reunió de més de set hores del comité de direcció del PP, on es va visualitzar un intens debat i divisió d'opinions sobre com fer front a la crisi interna. Casado ha convocat pel dilluns 28 de febrer una reunió de la Junta Directiva Nacional del PP (tot i que la data podria canviar per les queixes del dirigent d'Andalusia, Juan Mnauel Moreno, perquè coincideix amb el Dia d'Andalusia) i allà està previst que es convoqui el congrés nacional.

Ayuso, disposada a seguir donant guerra

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va insistir aquest dilluns que el seu "compromís està i seguirà estant" a la Comunitat de Madrid, i va llançar de nou dures crítiques al líder del PP, a qui va acusar d'haver desplegat un "atac polític cruel" contra ella. "Madrid va bé, i quina pena haver de suportar aquesta situació", va dir. Va anunciar que malgrat que l'han "arrossegat maliciosament" a la Fiscalia, ella enviarà al ministeri Públic "tota la relació de documents que tenim" sobre el contracte del seu germà, Tomás, que va permetre "portar material quan els mercats estaven sense abastiment i la compra centralitzada del govern espanyol fracassava".