El ministre en funcions d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha definit l’actual situació a Catalunya com “autèntica emergència nacional”, tot assegurant que el discurs de Carles Puigdemont en la qüestió de confiança és “el desafiament més gran a la unitat de la nació espanyola des del sis d’octubre de 1934”, en referència a la proclamació fallida de l’Estat Català –dins de la República espanyola– per part del president Lluís Companys.

Margallo, com ja ha fet anteriorment, ha reiterat, en unes declaracions a Alacant, les paraules de Francesc Cambó segons les quals “la secessió a Catalunya només podria triomfar si Espanya està en dificultats internes”, circumstàncies que a parer seu es donen actualment, atesa la coincidència de tres factors: la situació a Catalunya –el "desafiament secessionista" segons Margallo–, la manca de govern a Espanya i la crisi interna del PSOE.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat