Malgrat considerar-se un “demòcrata de sempre”, el ministre en funcions d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha estat capaç avui d’assegurar que “hi ha vegades que els votants s’equivoquen”, un argument que li ha servit per comparar la possible victòria d’En Comú Podem a Catalunya el 26-J amb l’ascens de Hitler al poder.

Demòcrata de tota la vida

En declaracions al programa Al Rojo Vivo de La Sexta, Margallo s’ha deixat anar quan el presentador li ha preguntat per les enquestes electorals, que preveuen la repetició de la victòria d’En Comú Podem a Catalunya.

La resposta ha estat la següent: “Jo que sóc demòcrata de sempre i que sempre he cregut en el poder del vot, hi ha vegades que els votants s’equivoquen. Vull recordar-li que don Adolfo (sic) Hitler va ser canceller del Reich i va passar de 12 a 107 escons i per tant a tenir la majoria d’Alemanya”.

L’al·lusió a l’ascens nazi, concretament a la xifra d’escons al Reichstag en les eleccions del 1928 i el 1930, no ha passat desapercebuda per En Comú Podem, que ràpidament ha difós el vídeo amb les declaracions, mentre assegurava que "Margallo insulta els catalans que voten En Comú Podem". 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat una de les primeres a reaccionar a les paraules del ministre espanyol tot recordant que quan “surt Hitler en una conversa és perquè s’han acabat els arguments”, cosa que li ha passat a Margallo: