"Tabàrnia és una metàfora i el que vol dir és que volem una Catalunya que reculli les dues realitats", ha explicat aquest dilluns l'exministre d’Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, en una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio

Amb aquestes paraules Margallo ha volgut restar importància a les declaracions que va fer aquest dissabte el nou president del Partit Popular, Pablo Casado, coincidint amb el XIX congrés del Partit Popular per escollir el substitut de Mariano Rajoy. "La Tabàrnia hipotètica serà de veritat", va dir el nou líder popular, Casado, dins un dur discurs en què va prometre també que emprendrà una "reconquesta" a Catalunya perquè "caigui l'engany independentista".

La defensa a Pablo Casado

"Perquè sigui possible s'ha de dir sobre què es pot dialogar i què no", ha dit Margallo en referència a la relació que tindrà el partit ara amb la situació política a Catalunya.

Sobre la reunió de partit a Barcelona que ha anunciat Pablo Casado aquest dijous, l'exministre d’Exteriors ha apuntat que "tot el que sigui eliminar pressions és bo". 

Pablo Casado EFEEl president del PP, Pablo Casado / EFE

Margallo també ha defensat aquest dilluns la reforma de la Constitució espanyola, una proposta que no comparteix el nou president Casado. Quan li han preguntat pel paper que tindria Santamaría a la formació ha respost contundent: "Ella ho haurà de decidir".