El candidat a liderar el Partit Popular i exvicesecretari de comunicació del partit, Pablo Casado, ha promès que emprendrà una "reconquesta" perquè "caigui l'engany independentista" a Catalunya, en el seu discurs al XIX congrés del Partit Popular. Casado ha assegurat que la "Tabàrnia hipotètica serà de veritat" i que la "taca de llibertats", que ha atribuït a l'unionisme, en oposició al sobiranisme, s'estendria per tot el territori, a fi que el "verí" del nacionalisme s'acabi i no hi hagi "més amenaces ni xantatges" entre els ciutadans que no combreguen amb el procés, al seu parer.

"No esteu sols, no permetrem que enviïn bales per correu o que es facin escarnis. No permetrem que la la policia hagi de demanar perdó per complir la llei. Donarem la batalla, perquè us necessitem i sou essencials per al projecte que jo vull i represento", ha dit als representants del PP català que eren a la sala: l'exministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i el dirigent català Xavier García-Albiol, entre d'altres (Enric Millo va amb Soraya Sáenz de Santamaría), que s'han aixecat. "Som el partit de la unitat d'Espanya, d'una Espanya forta i cohesionada", ha insistit entre aplaudiments.

En aquest estat de coses, Casado s'ha agafat al programa ideològic davant la seva oponent, on es veu fort: ha apel·lat a la vida i la família, la seguretat, ha defensat la Guàrdia Civil -en una al·lusió a la seva visita a Altsasu- i la llibertat individual de les persones. No ha faltat l'agraïment al llegat de Mariano Rajoy per "haver aturat el desafiament sobiranista". També ha esmentat els casos de corrupció quan ha dit: "En aquest partit no hi cabrà ni un sol corrupte, faré que es respecti el PP"; després ha afirmat que havia "donat la cara" pel PP "quan ningú volia comparèixer". 

En darrera instància, l'exvicesecretari s'ha recolzat en el suport dels candidats que no van passar la primera volta: Elio Cabanes, José Manuel García-Margallo, José Ramón Hernández i Maria Dolores de Cospedal. D'aquesta ha elogiat que encara estava "forta" per seguir al PP de Castella-la Manxa. Un dels moments emotius ha estat quan ha reivindicat el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, que s'ha alçat enmig d'una ovació. "És un orgull que tinguem un president que no ha volgut deixar abandonats els gallecs", ha dit sobre la renúncia de Núñez Feijóo a liderar el PP.

Casado també ha presentat la seva llista, però ha dit que deixava espai per a qui vulgui incorporar Santamaría, i per això no ha assenyalat secretari general.

Dolors Montserrat
Rafael Catalá
Isabel García-Tejerina
Juan Ignacio Zoido
Javier Maroto
Andrea Levy
Teodoro García-Egea
Alfonso Rueda
Diego Calvo
Ana Belén Vázquez
Antonio Silván
Rosa Romero 
Antonio González-Querol
Carlos Izquierdo