El flamant president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dilluns que els seus primers plans en el seu nou càrrec són reunir-se com més aviat millor amb el seu antecessor i expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, mantenir dimecres una trobada amb el seu rival Soraya Sáenz de Santamaría, i convocar dijous el primer Comitè Executiu Nacional del seu mandat, que tindrà lloc a Barcelona.

Així ho ha assegurat en una entrevista a la Cope en la qual ha assenyalat que assumeix el seu càrrec amb la intenció de "reil·lusionar els votants del PP", després d'un mes en què el seu partit ha estat, al seu judici, "en funcions". "No hi ha temps per perdre", ha manifestat.

Amb l'objectiu d'abordar aquest objectiu com més aviat millor, Casado ha anunciat que vol reunir-se en primer lloc amb l'expresident del PP Mariano Rajoy, i també convocar a finals de setmana el primer Comitè Nacional, en el qual anunciarà els membres de la seva direcció.

Alguns dirigents del PP com Xavier García Albiol o l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo han volgut agrair que Casado celebri el Comitè a Barcelona:

Però abans d'aquest Comitè Nacional, previst per a dijous, Casado es reunirà previsiblement dimecres amb Sáenz de Santamaría, per abordar la integració del seu equip en la direcció, tal com va garantir durant el congrés d'aquest cap de setmana.

De fet, Casado ha assegurat que encara no ha decidit qui serà el seu secretari o secretària general, i que no ho farà fins que parli amb l'exvicepresidenta del govern espanyol. "Encara no està decidit perquè vull parlar abans amb Soraya Sáenz de Santamaría per veure la disposició del seu equip per integrar-se en aquest projecte que vull que sigui de tots", ha emfatitzat. "Dijous el coneixerem", ha insistit.