L'exministre d'Afers Exteriors José Manuel García Margallo ha instat aquest dimarts Mariano Rajoy a canviar de "jugadors" o "jugadores" després dels mals resultats que ha aconseguit el PP a les eleccions catalanes perquè l'aigua no li arribi al president espanyol. Encara més, ha avisat que si no fan aquests canvis seran "substituïts per partits nous" en pròximes eleccions.

"El que hem de fer és examinar per què hem jugat malament, quina tàctica hem fet servir malament i si hem de continuar jugant amb els mateixos jugadors amb els quals estàvem jugant", ha declarat Margallo en una entrevista a La Sexta. Margallo ha demanat al seu partit "reconèixer la realitat" perquè el resultat és "molt dolent per a la nació i per al Partit Popular", ja que, segons ha indicat, "hi haurà un Govern independentista" com abans del 21-D.

Davant d'aquest resultat "pobre" del PP davant Ciutadans, ha criticat que s'"intenti culpar els guanyadors" per haver perdut el partit i ha dit que a ell no se li acudiria "culpar el Barcelona per haver fet un magnífic segon temps" en el partit de dissabte davant el Reial Madrid (3-0).

Margallo ha dit que el que li preocupa és "com juga" el seu equip i "quins canvis cal fer" per tenir alguna "oportunitat de sobreviure a la Champions", en comptes de centrar-se a culpar el partit d'Albert Rivera per la seva estratègia apel·lant al vot útil. "Tots hem apel·lat sempre al vot útil des que tinc ús de raó política", ha manifestat, per recordar que ho va fer el PP a les eleccions generals de 2016.

Quan li han preguntat llavors si creu que Rajoy ha de continuar amb els mateixos jugadors, Margallo ha assenyalat que és "evident" que aplicar les mateixes solucions esperant que produeixin remeis "diferents" és "absurd".

Per això, l'exministre ha reiterat que cal canviar de jugadors o d'estratègia. "Si neguem que hem tingut un mal resultat, anem malament. I si volem continuar amb la mateixa tàctica, anem malament", ha dit, per animar el PP a "reflexionar" davant de l'"enorme preocupació" dels militants del partit "a tot Espanya" pels resultats a Catalunya.