"De cap manera, José, mai posaràs la mà al Penyal". Amb aquestes paraules, el primer ministre de Gibraltar, Fabian Picardo, va tornar a mostrar ahir la seva negativa a negociar l'acord de cosobirania plantejat per l'Estat espanyol.

Davant d'això, el ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, no va dubtar ni un segon a respondre'l a RTVE després de la quarta comissió de l'assemblea general de les Nacions Unides, deixant-li ben clar: "La mà no, posaré la bandera i molt abans del que Picardo creu", perquè, considera, "està al guió que el primer ministre digui això".

I és que Margallo està convençut que malgrat que el ministre gibraltareny s'hi negui, les autoritats del Penyal començaran a negociar amb Espanya l'any vinent, quan es notifiqui la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i s'obri el termini de dos anys per negociar les condicions. Precisament per això, el ministre en funcions va atrevir-se a dir que en menys de quatre anys la bandera espanyola estaria col·locada a Gibraltar.

A parer seu, quan Gibraltar surti de la UE "la solució actual desapareix i cal buscar-ne una de nova" perquè els gibraltarenys "veuran que hi ha una sortida i començaran a veure una fórmula".