La popular Marga Prohens ha estat investida presidenta del Govern de les Illes Balears per majoria simple gràcies al suport dels 25 diputats del PP i el de Sa Unió de Formentera, i l'abstenció dels vuit diputats de Vox en compliment del pacte de governabilitat entre tots dos partits per a aquesta nova legislatura. Els 25 diputats de PSOE, Més i Podemos hi han votat en contra, en la que ha estat la segona votació, celebrada durant la tercera sessió d'investidura al Parlament. Després de la votació, la nova presidenta ha rebut una llarga ovació dels diputats del seu partit i dels de Vox, que s'han posat dempeus, i també del públic que ha seguit la sessió des del Saló de Passos Perduts. Aquest divendres prendrà possessió en un acte que tindrà lloc al Consolat de Mar, seu de l'executiu autonòmic.

Prohens ha assegurat a la Cambra que per exercir el seu nou càrrec compta amb la confiança dipositada al seu partit per 160.000 ciutadans i que governarà "en solitari", com va prometre fins i tot abans que comencés la campanya electoral de les autonòmiques i municipals. La nova presidenta ha assegurat que treballarà "per a tots" i que no farà "ni un pas enrere" en la defensa dels drets i les llibertats dels ciutadans, en especial de les dones. En aquesta defensa de la seva llibertat, però, s'hi amaga una amenaça contra el català. Prohens ha avisat que el seu propòsit és acabar amb "les normes que suposin una imposició lingüística" i garantir "la lliure elecció de llengua en l'educació, assumint que a la comunitat existeixen dues llengües oficials". 

Francina Armengol, que ha liderat el govern balear els últims 8 anys i que és la número 1 del PSOE a les eleccions generals del 23-J, ha justificat el vot contrari dels socialistes perquè considera que el programa de govern pactat per PP i Vox suposa un "retrocés històric" en drets i llibertats. Amb tot, ha estat la primera a acostar-se a l'escó de Prohens per felicitar-la. També des de l'oposició, el portaveu de Més per Mallorca, Lluís Apesteguía, ha donat l'enhorabona a Prohens, tot i qualificar d'“error històric” l'acord de populars i el partit de Santiago Abascal.

D'altra banda, la portaveu de Vox, Idioia Ribas, ha destacat que els "temps del consens progre han acabat" i que és el moment d'"alliberar" les Balears de l'"opressió nacionalista", alhora que ha desitjat "molts èxits" a Prohens, a qui ha demanat que "apliqui amb valentia els canvis que necessita la nostra regió", tot i que el camí estarà "plagat d'obstacles".

Prohens ha estat diputada del PP al Congrés i al Parlament balear, i en les passades eleccions va aconseguir la victòria per al PP i ara ha accedit a la presidència de les Balears després de vuit anys seguits de govern progressista. La nova presidenta balear ha esdevingut, així, la primera dona del PP que exerceix aquest càrrec, que al seu dia van ocupar Gabriel Cañellas, Cristòfol Soler, Jaume Matas i José Ramón Bauzá.