Ruth Ortiz, la mare dels dos germans assasinats a mans del seu exmarit, José Bretón, ha fet un comunicat on acusa al PP d'aprofitar les víctimes de morts violentes per fer política.

El passat diumenge 18 de març va haver una concentració a la ciutat de Huelva en record dels nens assasinats de forma violenta, on van participar familiars de les victimes i també representants del Partit Popular com la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez y el president del PP d'Andalusia, Juan Manuel Moreno. L'acte va servir també per demanar la no derogació de la llei de presó permanent revisable.

La mare dels dos nens assasinats, Ruth i José, ha defensat la presó permanent revisable ja que assegura que "si es deroga la llei i tampoc hi ha compliment íntegre de les penes, no hi ha justícia pels fills", però considera que l'acte de diumenge "no era perquè polítics del Partit Popular aprofitessin les victimes per polititzar una plataforma apolítica". Ruth Ortiz ha qualificat l'actitut dels populars com: "indignant", "patètic" i "insuportable".

A més, ha dit que si qualsevol polític vol participar en un acte apolític, té dret a fer-ho, però que ho faci amb el grup de gent com tothom i no en primeres files.