La desesperació de Ciutadans per esgarrapar votants després de les desastroses enquestes, arriba fins al punt de saltar-se les seves apreciades i intocables lleis espanyoles.

El número 2 de Cs a la llista per Madrid, Marcos de Quinto, ha decidit fer campanya aquest dissabte en plena jornada de reflexió, fet totalment vedat per la Llei orgànica del Règim Electoral General (LOREG), que prohibeix la difusió de propaganda i realitzar qualsevol tipus d'acte de campanya electoral durant el dia abans de les eleccions.

"És crític recapacitar sobre quin país volem: un dividit, que ens porta de nou a l'enfrontament entre blocs, amb un PP sotmès per Vox i un PSOE condicionat per Podemos?", ha argumentat De Quinto en una publicació a Twitter. Així mateix, el candidat de Cs ha demanat el vot, assegurant que "només Ciutadans permet escapar d'això i unir a tots en un projecte reformista i regenerador".

No obstant, De Quinto no n'ha tingut prou. En un altre tuit, ha manifestat que aquest diumenge s'han de recordar dues coses: "que el PP va ser desallotjat del govern per la corrupció" i que "per sort per al PSOE, la sentència dels ERO s'ha retardat i es farà pública després de les eleccions". Finalment, el membre de Cs conclou insistint que quan surti el veredicte dels ERO, "a veure si alguns es penedeixen del seu vot".

Segons recull la LOREG, aquest últim intent il·legal de De Quinto per aconseguir més vots per a la seva formació, podria castigar-se amb penes lleus d'entre tres mesos a un any de presó, o amb multes de sis a vint-i-quatre mesos.