No trobaran cap mena de vinculació econòmica entre la Generalitat i Òmnium Cultural. Així ha respost el portaveu de l'entitat sobiranista, Marcel Mauri, a l’escorcoll de la Guàrdia Civil a la seu aquest dijous. “No poden entendre que una entitat es pugui finançar de forma privada. Sembla que totes aquelles entitats que estan al voltant dels partits polítics espanyols, o del Govern espanyol, sí que es financen amb fons públics”, ha denunciat. Ha posat l’exemple de la Fundación Francisco Franco. “Allà trobarien moltes més coses que no pas a Òmnium”, ha afirmat.

En aquest sentit, el líder accidental d’Òmnium ha reiterat que, des de fa anys, l’entitat no rep diners públics. “Tampoc passaria res, perquè Òmnium fa feina pel país, però no és el cas”, ha indicat. En aquest sentit, ha advertit a la Guàrdia Civil que “no trobaran absolutament res”. Els ha instat a anar “a les seus dels partits que governen l’Estat espanyol, que potser allà sí que trobaran la vergonya democràtica que aquí a Òmnium no trobaran mai”.

Mauri ha explicat que, a primera hora del matí, han estat retinguts els treballadors de l’entitat, que després han pogut sortir. Bàsicament estan buscant informació de caràcter econòmic, però l’ordre més àmplia també ha permès recopilar correus i comunicacions dels treballadors. “Tota la nostra informació econòmica està auditada i publicada. No calia tot aquest espectacle que segurament és per tapar les vergonyes dels partits espanyols”, ha denunciat. Ha acusat de voler “humiliar” l’entitat cultural.

Per altra banda, el portaveu d’Òmnium ha confirmat que, a través d’una comunicació verbal, en base a l’ordre d’escorcoll, els guàrdies civils han advertit que, en funció del que passés al carrer, podria haver-hi acusacions de sedició com en el cas del 20 de setembre.

“No entenem com l’Estat espanyol continua intentant fent creure que una entitat històrica com la nostra ha comès cap tipus d’il·legalitat”, ha criticat Mauri, que ha afegit: “Si pretenen que deixem de fer i pensar el que fem i pensem, estan molt equivocats”.