La instrucció del jutge per fer el registre a la seu d’Òmnium adverteix explícitament l'entitat que no es cometi “un nou 20 setembre perquè es podria incórrer en un delicte de sedició i rebel·lió” en cas que es convoquin concentracions a les portes de la seva seu, igual com es va fer en ocasió dels escorcolls a la conselleria d’Economia. La concentració que es va organitzar en motiu d'aquella macrooperació va desembocar unes setmanes més tard en la detenció dels responsables d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha explicat en una entrevista a RAC-1 que la instrucció amb què el jutge s'ha presentat aquest matí a la seu per procedir a l'escorcoll contenia aquest advertiment i que dins la seu d'Òmnium no hi ha ningú de la Junta. 

Òmnium ha informat en diversos tuits com estava operant la Guàrdia Civil.

A més, Òmnium ha difós un gràfic en el que explica que la seva prinicpal font d'ingressos -en un 99%- prové de les quotes que paguen els socis.

Mauri ha titllat l’operatiu d’ “atac vergonyós” i ha advertit que si el que es busca amb l’escorcoll és alguna vinculació amb malversació de fons públics, “n’hi hauria prou” amb mirar la pàgina web d’Òmnium on estan publicats els comptes. “Fa anys que no cobrem ni un euro de la Generalitat”, ha assegurat, per la qual cosa ha afegit que "no trobaran cap vincle de pagaments amb el Govern".