El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha descartat aquest dilluns al matí la dissolució del PDeCAT. El dirigent de la formació independentista s'ha expressat d'aquesta manera en una entrevista a Catalunya Ràdio després que el divendres la direcció del partit decidís rebutjar la proposta dels presos i exiliats per convocar una assemblea constituent de JuntsxCat i que passats sis mesos de la creació i la consolidació del nou partit, el PDeCAT debatés si es manté o bé es dissol en la nova formació. 

Solsona ha assegurat que el lideratge del president a l'exili Carles Puigdemont no és un problema "en cap cas" i ha subratllat que el PDeCAT defineix el terme "projecte polític" de dues maneres diferents. Segons Solsona, un projecte polític pot ser "una aliança electoral per guanyar les eleccions" o bé "un projecte que perduri en el temps i que, per tant, ha de tenir més contingut de fons a part de la independència".

"El paper del PDeCAT ha d'estar ben representat"

El portaveu ha recordat que "l'experiència de JuntsxCat ja té dos anys" i, per tant, considera que ha arribat el moment de "confluir de manera definitiva". Per a fer això, Solsona ha indicat que el PDeCAT ha d'estar ben representat. 

Marc Solsona PDeCAT   ACN

Primer pla del portaveu del PDeCat, Marc Solsona / ACN

"JuntsxCat no es pot entendre sense el Partit Demòcrata", ha explicat al mateix temps que ha assegurat que "estan negociant amb altres actors de l'univers de JuntsxCat com pot ser la Crida per confluir en un projecte polític de llarga durada".

El "repte" del PDeCAT

Marc Solsona ha explicat que la seva formació s'enfronta al repte de "fixar bé i sense presses com ens organitzem i a qui ens dirigim" ja que considera de vital importància que "la gent que ens vota sàpiga molt bé a qui vota".

Finalment, el portaveu ha insistit en que "JxCat és també PDeCAT" i ha criticat que "es faci un debat com si fossin coses diferents". "Simplement estem buscant una mirada coherent", ha aclarit.