La Marató del 2016 de TV3 celebra aquest diumenge la vint-i-cinquena edició i en aquesta ocasió es farà incidència en la ràpida detecció i prevenció de l’ictus, les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. El programa serà conduït per Helena García Melero i Ramon Pellicer.

El director de la Fundació La Marató, Lluís Bernabé, ha fet incidència en la importància de la prevenció amb hàbits de vida saludables i vigilant diversos factors de risc com la hipertensió arterial i l’obesitat. Bernabé ha dit que s’ha d’actuar “ràpidament” amb els primers símptomes de sospita d’ictus: “És una malaltia que per cada minut que es perd es moren dos milions de neurones, i això equival a una setmana de cognició”.

La Marató, que s’ha iniciat a les 10.00 hores i finalitzarà entrada la mitjanit, tindrà la presència de diversos testimonis i persones afectades així com associacions, científics, voluntaris i participants. A més, el programa inclourà una mostra representativa de les activitats que la ciutadania ha dut a terme durant les setmanes prèvies i es faran connexions en directe arreu del territori.

Des de l’any 1992, La Marató ha aconseguit més de cent cinquanta mil milions d’euros que han servit per finançar set-cents projectes de recerca.

TV3 ha explicat que hi haurà diverses actuacions musicals de grups com Dr. Prats, Animal o Gossos, entre d’altres, i es podran veure diversos fragments del making of del disc d’aquesta edició.

Pots fer un donatiu seguint els passos d'aquest vídeo didàctic.