Míting enèrgic i contundent dels republicans al barri de Sant Andreu de Barcelona. Després que aquest dimecres el grup parlamentari ratifiqués el 'no' a Miquel Iceta i frustressin així la seva candidatura a president del Senat, els líders d'ERC han aprofitat per elevar el to contra socialistes i comuns en l'acte electoral per les municipals i europees del proper 26-M. L'emplaçament, la plaça Orfilia, també hi ha ajudat. Molt aprop d'aquí va néixer el líder del partit, Oriol Junqueras, empresonat des de fa 559 dies.

El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, que s'ha venut com el vot útil independendentista, ha aprofitat per carregar de valent contra el PSC, a qui ha acusat de no ser ni socialista ni catalanista i d'haver acceptat ser part de la "farsa democràtica", i contra Ada Colau per voler pactar amb Jaume Collboni. "Vostè considera força progressista qui assumeix com a pròpia la repressió?. Està disposada a acceptar repressió? Com és possible?", li ha preguntat.

En aquest sentit, ha defensat que només hi ha dues opcions possibles el 26-M: "Ada Colau o Ernest Maragall". "Tornem a estar un cop més en aquella situació que no admet ambigüitat ni equidistància. O la solidaritat amb els persos o l'acord amb els carcellers", ha defensat. En aquest sentit, s'ha erigit com el vot útil independentista i ha cridat a tots els defensors dels procés a votar-los. "Voleu un alcalde independentista i republicà? Aquí estic!", ha exclamat.

També el vicepresident i home fort del partit, Pera Aragonès, ha llençar una paraules contra Iceta en el seu torn d'intervenció. "Diu que és una aberració, el que és una aberració és tenir gent a la presó i no fer res. Ja n’hi ha prou home. Quan hi ha presó que ens vinguin amb cortesia, que vagin a la presó a demanar cortesia", ha etzibat davant unes 300 persones.